En blogg om den 10:e och sista årliga maskeraden.

torsdag 11 oktober 2007

Maskeraden - så här långt

Det här är en sammanfattning av vad som hänt hittills på bloggen som tidigare hette Brakskiten '07 men som efter flera namnbyten numera heter Maskeraden '09. Se till att ha lite tid över, sätt dig ner och låt dig förföras av denna bloggs rika utbud.


Bloggen Brakskiten '07 skapades 26 juni för att piska upp stämningen inför den årliga maskeraden. Bloggen blev en omedelbar succé med ca 50 besökare första dygnet och med 4 inlägg och ännu fler kommentarer. Vi gick ut hårt med roliga gamla bilder och reflektioner. Efter en teknisk uppdatering vidgades även ändamålet med bloggen till att även handla om Brakis-gänget i allmänhet. Endel menade att det var där någonstans det gick snett, endel menar att det var där någonstans som det gick helt rätt. Juli månad var hektisk med totalt 125 inlägg (drygt 4/dag). Här introducerades även återkommande favoriter som På spaning efter flydda maskerade och Fågeldansskolan. En spännande omröstning om de bästa låtarna på Brakskiten genomfördes. Mer semesterbetonade inslag som Västerholmentrippen rönte viss uppmärksamhet och Stefans djupdykningar i bl a Mysteriet Leringe förbryllade. Ett försök att engagera tjejerna gick under namnet Kjolar som Jobbar - projektet. I augusti ökades tempot ytterligare med ett snitt på 5 inlägg/dag. En presentation av arrangörerna utmynnade i en skandalomröstning som i sin tur var startskottet till en välbehövlig debatt om mobbning. Under augusti gjordes ett antal inlägg med kostymtips där inlägget 62 Kostymtips av Andreas Nyström utgjorde ett sorts klimax, kanske för hela Brakskiten '07. Man kan nog säga att 62 Kostymtips tog oskulden ur Brakskiten '07 som blogg och förde in verksamheten i en ny dimension -en lockande men också mycket skrämmande värld. Intressanta fotoreportage från en kräftskiva och från en vernissage avlöste varandra. Inspirerat av samtiden utspelade sig under september interna stridighet inför öppen ridå på Brakskiten '07 och avslutades i en triumfatorisk krönika signerad Jakob Nielsen. I oktober har vi sett Mårten Wessel göra comeback med intressanta inlägg och Andreas har publicerat dagboksanteckningar.

Efter att Brakskiten '07 varit la vi upp bilder att se på. Det gjordes även bakommaterial.

Sen riktades uppmärksamheten mot 2008 och Maskeraden '08. Nytillkomna inslag på bloggen var då Veckans Körv där vi fick följa en ung kvinnas kamp för att bli bjuden på Maskeradeb '08. TGIF var en ny fredagsunderhållning och under januari firades Netikskarb-dagarna, det kanske mest korkade hittills på bloggen. Daglig musikalisk inspiration erbjöds under rubriken Maskeradio och Musikerad. Maskeraden '08 sammanfattades med ett bildspel.

Nu laddar vi inför Maskeraden '09, den tionde och sista!

4 kommentarer:

Fågeln sa...

Ja! Ja! Ja! Nu kör vi!

Jakob sa...

Hatten av till alla sköna brakskitar som förgyllt de senaste månaderna!

Andreas sa...

bra sammanfattning.det har varit en tuff period med mycket hårt arbete sena nätter.men också mycket skratt och glädje,men kanske framför allt gråt

Axel sa...

Väldigt väldigt mycket gråt. Jag börjar grina så fort jag ser en dator nuförtiden, det är så intimt förknippat med bloggen.