En blogg om den 10:e och sista årliga maskeraden.

tisdag 18 september 2007

Andreas


Andreas

Andreas, född 1943, är bland annat grundare av och VD för Fryshuset och ordförande i Söder Basket. Andreas var ordförande i Vänsterns ungdomsförbund (VUF) 1967-1970 och spelade en framträdande roll under den så kallade kårhusockupationen i Stockholm 1968.

1984 grundade han Fryshuset på uppdrag av föreningen KFUM Söder i Stockholm. Sedan dess har Fryshuset, med Andreas i spetsen, stadigt vuxit och är idag en samlingspunkt för ungdomsverksamheter inom områdena; passionerade intressen, utbildning och sociala projekt.

Andreas har ofta deltagit i den offentliga debatten om ungdoms-, samtids och framtidsfrågor, bl.a. gällande kriminalitet, våld, främlingsfientlighet, demokrati, könsroller, andlighet, etik och moral, och vuxnas ansvar för ungdomars livsvillkor. Hans budskap har ibland varit kontroversiella och bygger i huvudsak på att samhällets tillstånd står och faller med vår förmåga att skapa relationer och tillvarata människors egen kraft och förmåga till förändring.

1 kommentar:

Jakob sa...

Fint att du lyfter fram andreas bakgrund. Man glömmer lätt bort att han faktiskt har varit med om en hel del. Tänk att han va 39 år när jag föddes!