En blogg om den 10:e och sista årliga maskeraden.

fredag 13 juli 2007

Wicked Game


Redan första året, 1999, spelades Wicked Game med Chris Issak som en av de sista låtarna. Bland sistalåtarna har Wicked Game därefter alltid intagit en särställning i Brakskitensammanhang. Tätt tätt omslingrade brukar tilltuffsade och fysiskt och psykiskt utpumpade festdeltagare klamra sig fast på dansgolvet till de sensuella tonerna vid fem-sextiden på morgonen. Man kämpar mot tårarna och viskar texten i någons öra:

The world was on fire and no one could save me but you.
It's strange what desire will make foolish people do.
I never dreamed that I'd meet somebody like you.
And I never dreamed that I knew somebody like you.

No, I don't want to fall in love. (This world is only gonna break your heart)

etc.

Sen, när man går hem genom den tomma staden med Wicked Game ringande i öronen, börjar solen gå upp vid horisonten, och den är blå.

Lyssna och njut:

Videon är fin:

8 kommentarer:

Andreas sa...

nu blev det ännu svårare med röstandet

Anonym sa...

Kanske den bästa låten någonsin, men jag frågar mig om jag verkligen skulle välja den som den mest brakskitenlåten någonsin

Andreas sa...

håller med...så jävla bra!

Axel sa...

Intressant att du tar upp det där Jonatan. Vid ett första ögonkast kan man tycka att Wicked Game sticker ut i samlingen, men det är helt i sin ordning. På Brakskiten gillar vi det lite oväntade låtvalen och WG brukar ta folk på sängen.

Anonym sa...

jag tycker att den passar in i sammanhanget men satsar mina pengar på att den inte kommer att toppa den stundande omröstningen. Tror att jag hellre satsar på en låt som beskriver det dansgolvsklimax som uppstår mellan 24.00 och 01.00 när huset är fullt, strax innan de första fegisarna börjar gå hem, den partyrökare som får hela maskeraden att enas i samexistens och puls.

Axel sa...

Du har förmodligen rätt, men vi får se när omröstningen är över!

Andreas sa...

vare inte wicked inna bed med shabba ranks du mena?

Anonym sa...

Kanske She Wicked med Billy Boyo